Babymassage

Alle forældre kan lære babymassage. Babymassage giver et dejligt nærværende samvær mellem baby og dig/jer. Forskning viser, at berøring har gavnlige effekter såsom at smertedæmpe, stress-reducere og berolige. Endvidere gavner det din baby positivt at blive berørt og masseret, da følesansen og følelser er tæt forbundet. At stimulere følesansen hos din baby er derfor også med til at skabe tilknytning mellem jer.

Berøring i det første leveår er således vigtigt i forhold til det lille barns udvikling og sundhed og forældrenes hænder er det vigtigste redskab. Men husk, det er barnets hud og ikke tøj, der skal berøres og stimuleres! Det er en skrøne, at babymassage for eksempel kurerer kolik, men symptomerne kan dæmpes, da berøring af barnet blandt andet udløser oxytocin og endorfiner, som er kroppens naturlige lykkehormoner, hvilket virker angstdæmpende og smertestillende.

Vi tilbyder undervisning i babymassage til mødre og fædre i mødregrupper (eller anden sammenbragt gruppe af forældre og babyer) eller som eneundervisning.

Fordele ved Babymassage

  • Beroliger og giver velvære  
  • Styrke tilknytningen mellem barn og forældre  
  • Styrke barnets kropsbevidshed
  • Frigiverhormonet oxytocin -kroppens kærlighedshormon
  • Stimulere vejrtrækning, blodcirkulation, immunforsvar og fordøjelse  
  • Understøtte både den motoriske, neurologiske og sociale udvikling;/span>

Babymassage for mødregrupper

Undervisning i babymassage i mødregrupper er en hyggelig måde i fællesskab at lære simple teknikker til en helkrops-massage af baby og små motoriske øvelser. Vi mødes hos én af jer eller i klinikken efter jeres valg. Både mødre og fædre er velkomne. Der sættes 90 minutter af til besøget. Nogle børn vil måske sove eller være for urolige til at få massage, så det kan være en god idé at medbringe en dukke til at øve sig på.

I vil få udleveret et lille kompendium med gennemgang af massagen og små motoriske øvelser, som I kan tage med hjem.
Pris for hele gruppen inkl. lille kompendium (Max 6 babyer inkl. mor og far) : 1500 kr. + evt kørselstillæg (Ved kørsel udover 10 km fra klinikken tillægges/faktureres 5 kr. pr. km. )

Eneundervisning i Babymassage

Undervisningen foregår i klinikken. Vi kommer også gerne hjem til jer mod et gebyr på 300 kr (ved ønske om hjemmebesøg, kontakt da Barriga). Både mor og far er velkomne. Vi sætter en time af til gennemgang af en babymassage og små motoriske øvelser. Vi har en dukke, vi kan træne på, hvis baby sover. I vil få udleveret et lille kompendium med gennemgang af massagen og små motoriske øvelser, som I kan tage med hjem.

Pris for eneundervisning inkl. lille kompendium: 600 kr.

Praktisk info:

Hvornår kan man starte?
Vi anbefaler, at baby er mindst 1-2 måneder, når I booker babymassage. Hvis barnet er for tidlig født eller sensitivt overfor stimuli, anbefaler vi eneundervisning. Når barnet er omkring 4-5 måneder, vil det typisk være meget livligt, når man giver massage og rulle væk. Derfor er det godt at have lært teknikkerne inden da.

Praktisk:
En veludhvilet og mæt baby vil selvfølgelig have mest glæde af massagen. Har barnet lige spist en stor portion mad, kan det blive forkvalmet og gylpe. Men det kan være svært at planlægge med en baby, så du skal ikke forvente, at din baby altid er enig med dig i, hvor meget og hvor længe, der skal gives massage. Det er vigtigt, at massagen altid gives på barnets præmisser, og at man som forælder respekterer de signaler barnet udviser (vender hovedet væk, græder, udstråler ubehag osv.)

Massage gives nemmest til en helt nøgen baby. Medbring derfor et lille tisselagen eller en plasticpose at lægge under stofbleen. Sørg for et varmt lokale.