Fødselsmodnende akupunktur

Fødselsmodnende akupunktur er for dig, der er gravid i uge 37-42 og ønsker at modne kroppen til fødsel på en naturlig måde. Studier har vist at fødselsmodnende akupunktur kan modne kroppen til fødslen og desuden gøre din fødsel kortere. Dette skyldes, at nålene går ind og stimulerer kroppens energibaner og mindsker/fjerner ubalancer og blokeringer. Med denne behandling, som dog ofte kræver flere behandlinger, mindsker man således risikoen for at skulle på sygehuset og have en medicinsk igangsættelse.

Hvordan foregår akupunktur

Vi er uddannet obstetrisk akupunktør, dvs. vi behandler gravide, fødende og barslende kvinder. Til behandlingen bruges sterile og meget tynde nåle. Behandlingen betragtes som en sikker teknik med en minimal risiko for bivirkninger. Alle bivirkninger er ufarlige, og kan f.eks. ses i form af små røde eller blå mærker, kvalme eller træthed. Alle behandlinger til gravide indledes altid med en jordemoderundersøgelse, hvor vi sikrer os, at barnet ligger, som det skal i maven, og at både mor og barn har det godt.

Fødselsmodnende akupunktur som kombinationsbehandling

Hos Barriga - et aktivt jordemoderhus har vi også god erfaring med at anvende fødselsmodnende akupunktur i kombination med Rebozo-massage, visse øvelser og evt. en hindeløsning. Desuden indledes kombinationsbehandlingen med en snak om graviditeten, for hvis krop og sind ikke er klar til at give slip, vil dette også kunne have indvirkning på, at graviditeten kan trække ud. 

I barselsperioden kan behandlingen have en gavnlig effekt på

 • Mælkeknuder  
 • Ammeproblemer  
 • Spændinger  
 • Følelse af underskud  
 • Åreknuder og hæmorider  
 • .
  Da behandlingen med nåle ikke er en ”kur” men kan betragtes som symptomlindring, skal der ofte flere behandlinger til.

  Har du spørgsmål vedr. behandlingen, eller ønsker du behandling hjemme hos dig, så ring eller skriv:
  E-mail: kontakt@barriga.dk
  Telefon: 53 60 93 40
  Sygeforsikring danmark, yder tilskud til ammehjælp
  Er du medlem af Sygeforsikringen "danmark"?
  Sygeforsikringen "danmark" yder tilskud til akupunktur, når betingelserne for tilskud er opfyldt.